top of page
bridge-969728.jpg

Aanbod

Als sparringpartner in werk en carrière bied ik zowel individuele professionals als organisaties trajecten op maat aan op het gebied van loopbaanvraagstukken, duurzame inzetbaarheid en carrièremogelijkheden. 

Jij bepaalt wat je nodig hebt. Een of twee gesprekken voor concrete of praktische zaken of meerdere gesprekken als de situatie daar om vraagt. Persoonlijke aandacht, vertrouwelijkheid en een concrete en positieve aanpak staan bij ieder traject centraal. 

 

Ook organisaties kunnen bij mij terecht, voor vraagstukken die de inzet van individuele professionals of leidinggevenden aangaan, of wanneer hele teams te maken krijgen met een veranderingsproces of onzekerheid. Daarnaast ben ik als gecertificeerd vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen en integriteit beschikbaar, ook voor het verder vormgeven van het beleid rondom een sociaal veilige en integere organisatie. 

 

Individuele trajecten

Je kunt met verschillende vraagstukken bij mij terecht. 

Voel je je niet (meer) prettig in je huidige rol of start je als manager of professional in een nieuwe rol? Door mijn ervaring in complexe/politiek bestuurlijke organisaties kan ik met jou reflecteren als externe gesprekspartner en je van concreet advies voorzien, zowel op persoonlijk vlak  als op bestuurlijke en organisatievraagstukken. We bespreken wat de dilemma’s en uitdagingen zijn, welke keuzes je hebt en hoe je zelf regie en verantwoordelijkheid neemt.  Ik ben van een concrete aanpak, doelgericht en ik weet uit ervaring dat kleine stapjes veel verschil kunnen maken. 

>>> Sparringpartner

Wil je je als professional verder ontwikkelen in een andere rol of organisatie, maar weet je nog niet precies wat een volgende stap kan zijn? Samen onderzoeken we wat voor jou de best passende volgende loopbaanstap is en hoe je nieuw werk gaat veroveren. 

Weet je al wel wat jouw volgende stap op de arbeidsmarkt moet zijn, maar wil je focus aanbrengen in je professionele identiteit en helder formuleren wat jouw toegevoegde waarde is? Door samen te sparren, een sterk CV neer te zetten en netwerk- of kennismakingsgesprekken voor een nieuwe rol voor te bereiden, betreed je met zelfvertrouwen en overtuiging je nieuwe functie en collega's tegemoet. 

>>> Van werk naar werk

Ieder traject wordt op maat en in overleg met jou en eventueel de organisatie waar je voor werkt, vastgesteld. 

 

Kennismaken

Kennismaken doen we uiteraard in een persoonlijk gesprek. Maak vrijblijvend een afspraak om te kijken of ik iets voor je kan betekenen. We kunnen op kantoor afspreken, tijdens een wandeling of een eerste gesprek mag ook online, bijvoorbeeld via teams.

Voor organisaties 

Loopt een medewerker vast in jouw organisatie, of voelt een medewerker zich onzeker over werk of loopbaan door veranderingen in de organisatie? Als externe sparringpartner, die begrijpt wat er speelt en het complexe speelveld overziet, kan ik als gesprekspartner voor deze medewerker optreden. Gewoon als luisterend oor en ter reflectie over eigen wensen, keuzes  en mogelijkheden. Centraal daarbij staat dat wat er ook in de omgeving speelt, een medewerker altijd zelf verantwoordelijkheid en regie houdt over werk en loopbaan.

Voor organisaties in verandering, waar meer medewerkers of hele teams te maken hebben met onzekereid, treed ik inhouse of extern op als sparringpartner, bijvoorbeeld door het organiseren van open spreekuren voor medewerkers die graag vertrouwelijk hun twijfels en opties willen bespreken.

Ook in een formelere rol als interim coachend manager/ leidinggevende/

projectleider kan ik tijdelijk een team bijstaan, waarbij de aandacht vooral naar de medewerkers en het vervolg van hun loopbaan gaat.

Onafhankelijke vertrouwenspersoon

Ik ben tevens gecertificeerd vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen en integriteit. Deze rol kan ik op verzoek van een organisatie of bedrijf als externe vervullen, waarbij we samen de precieze invulling afspreken. Iedere organisatie is gebaat bij een sociaal veilige en integere werkomgeving. Als het beleid in jouw organisatie hieromtrent nader moet worden uitgewerkt of geïmplementeerd, dan draag ik daar graag aan bij.

bottom of page